Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Tillgängliga lärmiljöer i klassrummet

IKON_online

Tillgängliga lärmiljöer är en viktig faktor för att skapa inkluderande lärmiljöer där alla elever har förutsättningar att lyckas. Samtidigt visar en granskning från skolinspektionen från 2023 att 2 av 3 skolor behöver utveckla sitt arbete med tillgängliga lärmiljöer för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Liknande resultat kom även skolverket fram till i en publikation 2016.

Det här seminariet handlar om hur du kan skapa tillgängliga lärmiljöer i klassrummet. Vilka konkreta hjälpmedel och stödstrukturer kan hjälpa dig att tillgängliggöra lärmiljön på ett enkelt sätt.

 

 

Kursledare

Johanna Lindgren Chin är leg. speciallärare och specialpedagog. Hon arbetar som övergripande specialpedagog på en grundskola i Stockholm och har tidigare undervisat både på högskola och vuxenutbildning. Johanna driver även instagramkontot “specialpedagog_i_skolan”

Information

Datum
15 maj

Tid
15:00-16:00

Ort
Online

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. Länk till seminariet skickas på mail dagen före kursstart (glöm inte att kolla skräpposten).

Anmäl dig