Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Ses på nätet? – Att arbeta online med skolfrånvarande elever

Ett stort antal ungdomar är idag ofrivilligt frånvarande från skolan. Magelungen har under många år strävat efter att utveckla metoder för att arbeta med denna grupp. I det här seminariet går Mats Larsson igenom hur vi kan vi nå och stötta elever som inte är i skolan genom en kontakt online. Vad är viktigt att tänka på i onlinearbete? Hur arbetar man skolnärmande beteende när man inte är på plats?

Mats Larsson kommer under seminariet dela med sig av både teoretiska utgångspunkter samt konkreta verktyg för att nå och arbeta med ungdomar online.

Föreläsare

Mats Larsson är beteendevetare med omfattande erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och är idag verksam på Magelungens verksamhet i Västerås samt drivande i att utveckla Magelungens onlinearbete kring problematisk skolfrånvaro.

Information

Datum
22 april

Tid
15-16

Ort
Online

Plats(lokal)
Distans

Vad ingår
Detta är ett kostnadsfritt seminarium, som sänds endast på distans. Vi spelar ine in. mail med länken till zoom kommer dagen innan.

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. När du anmäler dig får du en bokningsbekräftelse, (ibland kan mailet fastna i skräpkorgen). Du kommer få ytterligare ett mail med n länk till zoom någon dag innan. Se till att din mail adress är rättstavad annars kommer mailen att studsa.

Anmäl dig