Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Introduktion till ISAP och SRAS – Kartläggningsverktyg vid skolfrånvaro

 

SRAS och ISAP är två välbeprövade frågeformulär framtagna av ledande forskare och psykologer inom skolfrånvaro. Verktygen kan användas för att undersöka såväl begynnande som konstaterad skolfrånvaroproblematik. Frågeformulären används internationellt och har översatts till flera språk.

I det här kostnadsfria seminariet får ni en introduktion i hur ni kan använda formulären för att kartlägga och skapa ökad förståelse av skolfrånvaroproblematik.

Seminariet hålls av Johan Strömbeck, som översätter och utvärderar SRAS och ISAP till sin doktorsavhandling samt specialist på skolfrånvaroproblematik, Ia Sundberg Lax.

 

 

Föreläsare

Johan Strömbeck

Johan Strömbeck är forskning- och utvärderingsansvarig på Magelungen. Han är även doktorand i psykologi vid Åbo akademi där han översätter och utvärderar tre instrument för kartläggning av skolfrånvaroproblematik.

Ia Sundberg Lax – lång erfarenhet av att arbeta med skolfrånvarande barn och ungdomar. Hon har byggt upp Magelungens Hemmasittarprogram och är medförfattare till boken Hemmasittande elever och vägen tillbaka. Hon arbetar idag som specialist inom skolfrånvaroproblematik på Akademi Magelungen.

Information

Datum
05 juni

Tid
09:00-10:00

Ort
Online

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. Länk till seminariet skickas på mail dagen före kursstart (glöm inte att kolla skräpposten).

Anmäl dig