Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Kiva – Hur kan vi förstå och arbeta med mobbing?

OMSLAG_kostnadfri4

Mobbning skapar stort mänskligt lidande och lämnar ofta djupa själsliga sår hos de som utsätts. Det innebär också stora kostnader för samhället under en lång tid. Vissa beräkningar visar att mobbing som sker under ett år kostar samhället 17,5 miljarder kronor under de kommande 30 åren.

Mobbing är ett angeläget och viktigt område. Mobbing är också ofta en starkt bidragande orsak vid skolfrånvaro. På seminariet tar vi upp och förklarar vad som orsakar mobbing och vilka drivkrafter som finns kring mobbing. Varför mobbar vissa barn?

Vi går igenom vad forskningen säger kring akuta insatser och förebyggande arbete. Vi berättar om skillnaden mellan att vara i en konflikt och att vara mobbad. Målet med seminariet är att ge en översikt över vad som orsaker mobbing och vilka evidensbaserade åtgärder som man som skola kan vidta för att minska mobbing och socialt utanförskap.

Föreläsare

Oskar Hill är beteendevetare med steg 1 KBT.
Idag arbetar han som utbildningsansvarig på Akademi Magelungen. Han har arbetat som behandlingschef för Magelungens öppenvård och behandlingsskola i både Örebro och Göteborg. Oskar har även tidigare arbetet inom kriminalvården samt SIS.

Information

Datum
04 september

Tid
14:00-15:00

Ort
Online

Plats(lokal)
distans

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. Länk till seminariet skickas på mail dagen före kursstart (glöm inte att kolla skräpposten)

Anmäl dig