Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Hur kan vi förstå och arbeta med mobbing?

Mobbning skapar stort mänskligt lidande och lämnar ofta djupa själsliga sår hos de som utsätts. Det innebär också stora kostnader för samhället under en lång tid. Vissa beräkningar visar att mobbing som sker under ett år kostar samhället 17,5 miljarder kronor under de kommande 30 åren.

Mobbing är ett angeläget och viktigt område. Mobbing är också ofta en starkt bidragande orsak vid skolfrånvaro. På seminariet tar vi upp och förklarar vad som orsakar mobbing och vilka drivkrafter som finns kring mobbing. Varför mobbar vissa barn?
Vi går igenom vad forskningen säger kring akuta insatser och förebyggande arbete. Vi berättar om skillnaden mellan att vara i en konflikt och att vara mobbad. Målet med seminariet är att ge en översikt över vad som orsaker mobbing och vilka evidensbaserade åtgärder som man som skola kan vidta för att minska mobbing och socialt utanförskap.

Föreläsare

Aiman

Aiman Jihar är utbildningschef på Akademi
Magelungen. Han är beteendevetare och har
lång erfarenhet som skolledare. Han har tidigare arbetat
som rektor och skolchef på Magelungens
resursskolor. Aiman är certifierad Kiva utbildare
och utbildar skolor inom antimobbningsarbete

Information

Datum
23 januari

Tid
15-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
distans

Vad ingår
Detta är ett kostnadsfritt seminarium, som sänds endast på distans. Vi spelar ine in. mail med länken till zoom kommer dagen innan.

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. När du anmäler dig får du en bokningsbekräftelse, (ibland kan mailet fastna i skräpkorgen). Du kommer få ytterligare ett mail med n länk till zoom någon dag innan. Se till att din mail adress är rättstavad annars kommer mailen att studsa.

Anmäl dig