Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Missbruksbehandling för unga

Contingency Management (CM) är en effektiv evidensbaserad behandling mot substansbruk som bedrivs tillsammans med ungdomar och deras familjer. Såväl metoden som helhet samt alla beståndsdelar har gott stöd inom forskningen och det är även en dokumenterat effektiv metod för vuxna, men är här anpassad efter ungdomar och svenska förhållanden.

Metoden kan med fördel integreras med andra behandlingsmetoder och kan användas av olika professioner som arbetar med unga och deras familjer. Detta seminarium ger en överblick över metodens beståndsdelar, både vad gäller ungdomens del men även behandlarens roll och verktyg. Seminariet kommer även att beröra vad som skiljer CM från andra metoder.

Föreläsare

Emma Ulfsdotter Ljunggren är utbildningsansvarig i Contingency Management (CM) på Solega AB. Hon är en av de personer som introducerade CM i Sverige inom ramen för MST (Multisystemisk terapi).. Emma arbetar som Programchef för MST Sverige och ansvarar för kvalitetssäkringen i MST-team runt om i Sverige samt andra europeiska länder.

Anders Öhman är utbildningsansvarig i Contingency Management (CM) på Solega AB. Han är en av de personer som introducerade CM i Sverige inom ramen för MST. Anders har ansvarat för fristående utbildningar och handeldningsuppdrag i modellen. Utöver detta arbetar han som MST-expert och ansvarar för kvalitetssäkringen i MST-team runt om i Sverige samt andra europeiska länder.

Information

Datum
06 februari

Tid
15-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Distans

Vad ingår
Detta är ett kostnadsfritt seminarium som sänds endast på distans. Vi spelar inte in. Mail med länken till zoom kommer dagen innan.

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. När du anmäler dig får du en bokningsbekräftelse, (ibland kan mailet fastna i skräpkorgen). Du kommer få ytterligare ett mail med n länk till zoom någon dag innan. Se till att din mail adress är rättstavad annars kommer mailen att studsa.

Anmäl dig