Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Att vara syskon i en funkisfamilj

Hur du som förälder eller professionell kan arbeta med syskon till personer med NPF 

 Att växa upp i en familj där det finns ett syskon med funktionsnedsättning kan göra att syskonkärleken sätts på prov. Syskonet kan uppleva att de egna behoven får läggas åt sidan och att tillvaron mest kretsar kring någon annan. Föräldrarna upplever att de har svårt att räcka till för alla sina barn och det dåliga samvetet är lättväckt. 

Under seminariet berättar Maria från Nationellt kompetenscentrum anhöriga om erfarenheter och upplevelser från vuxna syskon, vilket stöd de hade behövt under sin barndom och om relationen till föräldrarna. 

Helene och Petra erbjuder syskongrupper inom ramen för kommunens anhörigstöd. Här berättar de om vilka känslor och tankar syskon har och hur de hjälper barnen att uttrycka dem. De ger konkreta exempel på material och teman att använda i syskongrupper och för dig som möter anhöriga, både professionellt och privat.   

Medverkande

Maria Ahlqvist, möjliggörare/praktiker vid Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka.

Helene Andersson och Petra Ottosson, anhörigkonsulenter Norrköpings kommun 

Vill du veta mer om NKA och deras verksamhet gå in på https://anhoriga.se/

Information

Datum
24 april

Tid
8.30-9.30

Ort
Online

Upplägg
Föreläsning online 60 min. Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. Länk till seminariet skickas på mail, dagen före kursstart (glöm inte att kolla skräpposten).

Anmäl dig