Skolekonom till Magelungen

Magelungen på Södermalm i Stockholm söker en erfaren och serviceinriktad ekonom som vill arbeta som skolekonom med ansvar för intäktsprocessen för skolverksamheten.

Magelungen Utveckling vill bidra till samhällsnytta och innovationskraft inom behandling, skola och förändringsarbete. Magelungens arbete präglas av samverkan, kompetens och engagemang. Magelungen är ett medarbetarägt företag som bildades 1993. Den unika företagsformen skapar de bästa förutsättningarna att kombinera professionalitet och kvalitet med långsiktigt företagande.

Idag består Magelungen Utveckling av fristående skolor och behandlingsverksamheter. Det finns även en utbildningsverksamhet; Akademi Magelungen.

Huvudkontoret är beläget i mycket trevliga lokaler mitt på Södermalm i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som skolekonom på Magelungen kommer du att arbeta tillsammans med skolcontroller, för att säkerställa och följa upp intäktsprocessen med fokus på skolpengen. I ditt arbete ingår hantering av avtal och inbetalningar. Rollen innebär även tät kontakt med kommuner och våra egna skolor.Som skolekonom ingår du i ekonomienheten bestående av nio medarbetare och du rapporterar till ekonomichefen.

Kvalifikationer

För att axla rollen som skolekonom är det ett krav att du har gedigen kompetens och arbetslivserfarenhet inom redovisning. Vi ser gärna att du som söker har ekonomutbildning på lägst gymnasienivå och att du har arbetat minst 3-5 år med redovisning. Du har även administrativ kompetens och erfarenhet från servicerelaterade arbetsuppgifter. Om du har erfarenhet från skolvärlden så är det ett plus. Det är även meriterande om du har arbetat i affärssystemet Visma.net.

  • Goda kunskaper i Office-paketet och särskilt excel
  • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är strukturerad och gillar att skapa ordning och reda. Du besitter en god portion tålamod. Vidare är du effektiv, nyfiken och gillar förändring. Det är viktigt att vara kommunikativ och tydlig. Att samarbeta och arbeta i team är en självklarhet för dig. För att trivas på Magelungen är det viktigt att ha en positiv inställning och att vara prestigelös.

Mer om Magelungen

Magelungen är ett företag som gör skillnad och eftersträvar att vara en lärande organisation som erbjuder möjligheter till mångfald och nyskapande. Eget ansvar med fokus på arbetsuppgifterna ger utrymme för kreativitet och samskapande. En hög kompetens och tydliga strukturer ger optimala förutsättningar för god kvalitet. Magelungen är måna om att medarbetarna har spetskompetens inom sitt område och har möjligheter till kompetensutveckling utifrån de målsättningar som finns för verksamheterna.

Mer om tjänsten

  • Direktrekrytering
  • Tillsättning: enligt överenskommelse
  • Omfattning: heltid
  • Placering: Södermalm, Stockholm

 

Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andara.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.

OBS!  För att vi på bästa sätt ska kunna matcha din kompetens med våra uppdrag kan vi inte ta emot din ansökan på mejl. Vi ber dig därför registrera ditt CV i vår kandidatbank.

Varmt välkommen med din ansökan!