Rektor till skolan i Göteborg

Vi söker rektor för vår grundskola i Göteborg, då nuvarande rektor går vidare till andra uppgifter inom Magelungen. Uppdragets start är delvis flexibelt och fastställs inför anställning.

Skolan riktar sig enbart mot barn med omfattande behov av särskilt stöd och därför ser vi gärna att du har erfarenhet av att jobba med aktuell elevkategori. Som rektor hos oss bedriver du ett gemensamt ledarskap tillsammans med en behandlingschef. Ni samverkar och driver verksamheten tillsammans. Vi tror att ledarskapet stärks genom samarbete i ledarskapsfrågor och därför arbetar vi efter denna ledarskapsmodell.

Rektorsutbildning är inget krav, dock meriterande. Vi uppmanar även lärare att söka tjänsten då vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Detta kan vara en möjlighet till att ta ett större ansvar och vidareutvecklas inom ledarskap. I sådant fall blir man anmäld till det statliga rektorsprogrammet med start hösten 2018.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap och har specialpedagogisk kompetens. Du bör ha lätt för att möta såväl elever som kollegor och samarbetspartners. Då vi är en verksamhet under ständig utveckling bör du gilla att ta egna initiativ, hitta nya lösningar och tänka utanför boxen.

Som rektor hos oss bedriver du ett gemensamt ledarskap tillsammans med en behandlingschef. Ni samverkar och driver verksamheten. Du planerar verksamheten, arbetar med systematiskt kvalitetsarbete, följer upp verksamhetens ekonomi, leder möten, ser till att verksamheten arbetar enligt skollagens krav, sköter externa kontakter för verksamheten, ansvarar för arbetsmiljöfrågor och att eleverna får förutsättningar att klara sin skolgång. Som rektor är du en tydlig pedagogisk ledare för verksamheten.

Du tycker att det är kul att arbeta med skolutvecklingsfrågor. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Låter detta intressant så är du varmt välkommen att söka till oss.

Kontaktpersoner

Göran Åkerberg

Rektor på Göteborgs Grundskola

070 007 96 10
goran.akerberg@magelungen.com

Stefan Berg

Skolchef

070 775 34 42
stefan.berg@magelungen.com