Rektor Resursskola Älvsjö

Magelungen söker rektor för vår grundskola i Älvsjö för kommande läsår. Beräknad start i augusti eller september 2020, beroende på överenskommelse.  Tjänsten är ett vikariat för vår rektor som nu går på föräldraledighet.

Vi erbjuder skola med behandling, där skola varvas med färdighetsträning. Verksamheten genomsyras av ett prestigelöst samarbete mellan olika professioner. Utöver pedagoger har vi beteendevetare, socionomer och familjebehandlare, som tillsammans med skolpersonal ger eleverna stöd i deras utveckling.

Skolan vänder sig till ungdomar i åk 7-9 med omfattande behov av särskilt stöd. De elever vi möter har ofta sociala, psykosociala eller neuropsykiatriska bekymmer och många gånger har de en lång tid av skolfrånvaro bakom sig. För att hjälpa dessa ungdomar till en fungerande skolgång arbetar vi med småskalighet, hög personaltäthet, förstärkt elevsocialt stöd och individuellt utformade upplägg, utifrån varje elevs förutsättningar och behov. Vi har en systemisk och salutogen grundsyn där fokus är att arbeta med helhet och bygga på det som fungerar. Vårt mål är att erbjuda ett sammanhang där alla elever kan få en chans att lyckas utifrån sina förutsättningar.

Skolan riktar sig enbart mot barn med omfattande behov av särskilt stöd och därför ser vi gärna att du har erfarenhet av att jobba med aktuell elevkategori.

Som rektor hos oss bedriver du ett gemensamt ledarskap tillsammans med en behandlingschef. Ni samverkar och driver verksamheten tillsammans. Vi tror att ledarskapet stärks genom samarbete i ledarskapsfrågor och därför arbetar vi efter denna ledarskapsmodell.

Du kommer att vara en verksamhetsnära rektor då du kommer att ansvara för en liten skola. Du kommer att ha ca 8 lärare som du ska leda och det är totalt ca 40 elever på skolan som du ansvarar för.

Rektorsutbildning är inget krav, dock meriterande. Vi uppmanar även lärare att söka tjänsten då vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Detta kan vara en möjlighet till att ta ett större ansvar och vidareutvecklas inom ledarskap.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap och har specialpedagogisk kompetens. Du bör ha lätt för att möta såväl elever som kollegor och samarbetspartners. Då vi är en verksamhet under ständig utveckling bör du gilla att ta egna initiativ, hitta nya lösningar och tänka utanför boxen. Du tycker att det är kul att arbeta med skolutvecklingsfrågor. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter detta intressant så är du varmt välkommen att söka till oss.

Vi intervjuar kandidater löpande och tillsätter gärna tjänsten innan sommaren.

 

Kontaktpersoner

Aiman Jihar

Skolchef Grundskola Magelungen

070 722 96 90
aiman.jihar@magelungen.com