Magelungens gymnasium Södermalm söker kurator

Vill du göra det lilla extra för att göra skillnad för elever? Känner du att det skulle vara en utvecklande möjlighet att få arbeta på en unik gymnasieskola för elever i behov av omfattande särskilt stöd? Då är vi skolan för dig.

 

Magelungens skolverksamhet är ett personalägt, idéburet alternativ med fokus på elever som inte funnit sin plats inom den ordinarie skolan. Vi har ambitionen att möta våra elever med hög personaltäthet och kompetens inom specialpedagogik. Undervisningen sker i små grupper i en sammanhållen miljö. Vi vill skapa en god lärmiljö som är liten nog att erbjuda en personlig atmosfär med studiero och personligt bemötande, men ändå stor nog att vara en arena för möten och relationsbyggande.

 

Magelungens gymnasium Södermalm består av Samhällsvetenskapsprogrammet, Preparandutbildning och Individuellt Alternativ. Skolan vänder sig till elever med omfattande behov av särskilt stöd. De elever vi möter har ofta sociala, psykosociala eller neuropsykiatriska bekymmer och många gånger har de en lång tid av skolfrånvaro bakom sig. För att hjälpa dessa ungdomar till en fungerande skolgång arbetar vi med småskalighet, hög personaltäthet samt förstärkt elevsocialt stöd utifrån varje elevs förutsättningar och behov.

 

Välkommen att söka tjänst hos oss! Vi söker nu en legitimerad socionom för arbete som kurator på Samhällsvetenskapsprogrammet. Du kommer att ingå i elevhälsoteamet kring de i dagsläget fyrtio elever som är inskrivna på vårt Samhällsvetenskapsprogram och på Preparandprogrammet. Du kommer vara med i skolans verksamhet och trygga eleverna dagligen genom spontana möten och organiserade aktiviteter. Kurator har som främsta uppgift att stödja eleverna i att kunna fokusera på sina studier. Tjänsten är tillsvidare, 100 % och arbetsplatsen är på Södermannagatan 48.

 

Följande personliga egenskaper och erfarenheter ser vi gärna att du har:

 

  • Utvecklingsbenägen – vi är en både lärande och växande organisation.
  • Utpräglad teammänniska – för att lyckas måste vi göra det tillsammans. Du kommer att samarbeta nära med lärare, övrig elevhälsopersonal och ledning.
  • Lika delar allvar, engagemang och humor.
  • Förmåga att lyfta eleverna mot bättre självkänsla.
  • Meriterande med grundläggande psykoterapiutbildning samt utbildning i MI- samtal.

 

Vi vill att du skickar med CV, personligt brev och referenser i din ansökan. Vi tar endast emot handlingar via e-post. Urval sker löpande, men senaste ansökningsdag är 2018-10-26.

Ansökan skickas till: pia.lindberg@magelungen.com

Vid eventuella frågor kontakta;

Rektor Pia Lindberg, 076 18 42 278      Specialpedagog Mikael Banks, 076 0286044

Kontaktpersoner

Pia Lindberg

Rektor Gymnasium Södermalm

076 184 22 78
pia.lindberg@magelungen.com

Mikael Banks

lärare IA/SASAM/Prep

076 02 86 044
mikael.banks@magelungen.com