Gymnasium Södermalm Legitimerad lärare/mentor till IMA FÖRSTEGET

Vill du göra det lilla extra för att göra skillnad för elever? Känner du att det skulle vara en utvecklande möjlighet att under en period få arbeta på en unik gymnasieskola för elever i behov av omfattande särskilt stöd? Då är vi skolan för dig. 

Magelungens skolverksamhet är ett personalägt, idéburet alternativ med fokus på elever som inte funnit sin plats inom den ordinarie skolan. Vi har ambitionen att möta våra elever med hög personaltäthet och kompetens inom specialpedagogik. Undervisningen sker i små grupper i en sammanhållen miljö. Vi vill skapa en god lärmiljö som är liten nog att erbjuda en personlig atmosfär med studiero och personligt bemötande, men ändå stor nog att vara en arena för möten och relationsbyggande.

Magelungen Gymnasium Södermalm består av Samhällsvetenskapsprogrammet och Individuellt alternativ. Skolan vänder sig till elever med omfattande behov av särskilt stöd. På Individuellt Alternativ har vi en studiegrupp för elever med långvarig skolfrånvaro som behöver arbeta skolnärmande, IMA FÖRSTEGET. Dit söker vi nu en erfaren lärare med intresse av och kunskap i att möta elever med sociala, psykosociala eller neuropsykiatriska utmaningar som många gånger har en lång tid av skolfrånvaro bakom sig. För att hjälpa dessa ungdomar till en fungerande skolgång arbetar vi med omfattande kartläggning, tydliggörande pedagogik, skolnärmande aktiviteter, småskalighet, hög personaltäthet samt förstärkt elevsocialt stöd utifrån varje elevs förutsättningar och behov.

Välkommen att söka tjänst hos oss! Vi söker nu en legitimerad lärare/mentor med examen i engelska och minst ett ämne till, gärna matte/no. Även ämnen som teknik och bild är av intresse. Du kommer att undervisa i grundskolekurser på vårt Individuella program IMA FÖRSTEGET. I arbetet ingår även utökat mentorskap för ett tiotal elever. Det är viktigt att du är lyhörd och prestigelös – vi behöver alla tillsammans bidra till en utvecklande, strukturerad miljö för eleverna. Vidare är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, är flexibel och bekväm med de olika roller som arbetet innebär.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, 100%, och arbetsplatsen är på Södermalm. Kollektivavtal finns.

Följande personliga egenskaper och erfarenheter ser vi gärna att du har:

  • God kommunikatör-vi kommunicerar mycket med eleverna och deras familjer samt med utomstående aktörer vid behov.
  • Utvecklingsbenägen och flexibel-vi är en både lärande och växande organisation.
  • Ett varmt intresse för ungdomar ”utanför mainstream”.
  • Utpräglad teammänniska – för att lyckas måste vi göra det tillsammans. Du kommer att samarbeta nära med elevhälsopersonal, lärare och ledning.
  • Lika delar allvar, engagemang och humor.
  • Relationell kompetens med förmåga att lyfta eleverna både kunskapsmässigt och mot bättre självkänsla.
  • Intresserad av att vara med och utveckla tematiskt arbete.
  • Erfarenhet av att arbeta med Google Classroom, Google Meet, SchoolSoft.

Vi vill att du skickar med CV, personligt brev och referenser i din ansökan. Vi tar endast emot handlingar via e-post. Urval sker löpande, men senaste ansökningsdag är 2021-06-30.

Kontaktpersoner

Aysegül Enström

Bitr. rektor

070 420 92 80
aysegul.enstrom@magelungen.com