Gymnasium Södermalm leg. gymnasielärare i Ma och Nk 

Vill du göra det lilla extra för att göra skillnad för elever? Känner du att det skulle vara en utvecklande möjlighet att få arbeta på en unik gymnasieskola för elever i behov av omfattande särskilt stöd? Då är vi skolan för dig. 

Magelungens skolverksamhet är ett personalägt, idéburet alternativ med fokus på elever som inte funnit sin plats inom den ordinarie skolan. Vi har ambitionen att möta våra elever med hög personaltäthet och kompetens inom specialpedagogik. Undervisningen sker i små grupper om högst fjorton elever i en sammanhållen miljö i vackra lokaler, lugnt belägna bakom Vita Bergsparken på Södermalm. Vi vill skapa en god lärmiljö som är liten nog att erbjuda en personlig atmosfär med studiero och personligt bemötande, men ändå stor nog att vara en arena för möten och relationsbyggande. 

 

Magelungens Gymnasium Södermalm består av Samhällsvetenskapsprogrammet och Individuellt alternativ. Skolan vänder sig till elever med omfattande behov av särskilt stöd. Många av våra elever har utmaningar i matematik. De elever vi möter har ofta sociala, psykosociala eller neuropsykiatriska bekymmer och många gånger har de en lång tid av skolfrånvaro bakom sig. För att hjälpa dessa ungdomar till en fungerande skolgång arbetar vi med småskalighet, hög personaltäthet samt förstärkt elevsocialt stöd utifrån varje elevs förutsättningar och behov.  

 

Välkommen att söka tjänst hos oss! Vi söker nu en legitimerad gymnasielärare i Matematik och Naturkunskap. Du kommer undervisa i gymnasiekurser på vårt Samhällsvetenskapsprogram och även ha lite undervisning på vårt Individuella program. Tjänsten innefattar även utökat mentorskap och du kommer vara mentor för några av de elever du undervisar. Tjänsten är tillsvidare, 100% och arbetsplatsen är på Gaveliusgatan 7 

 

Följande personliga egenskaper och erfarenheter ser vi gärna att du har: 

 

  • Utvecklingsbenägen och flexibel – vi är en både lärande och växande organisation. 
  • Ett varmt intresse för ungdomar ”utanför mainstream”. 
  • Utpräglad teammänniska – för att lyckas måste vi göra det tillsammans. Du kommer att samarbeta nära med elevhälsopersonal, lärare och ledning. 
  • Lika delar allvar, engagemang och humor. 
  • Relationell kompetens med förmåga att lyfta eleverna både kunskapsmässigt och mot bättre självkänsla. 
  • Intresserad av att vara med och utveckla tematiskt arbete. 
  • Erfarenhet av att använda digitala verktyg i undervisningen (Google Classroom, Google MeetSchoolSoft).  
  • Meriterande med flera ämneskombinationer. 

 

Vi vill att du skickar med CV, personligt brev och referenser i din ansökan. Vi tar endast emot handlingar via e-post. Urval sker löpande, men senaste ansökningsdag är 2020-05-01 

Ansökan skickas till: pia.lindberg@magelungen.com 

Kontaktpersoner

Aysegül Enström

Bitr. rektor

070 420 92 80
aysegul.enstrom@magelungen.com