Gymnasium Liljeholmen söker ny rektor

Nu har du chansen att söka ett arbete som rektor på Magelungens gymnasium Liljeholmen.

Magelungen Utveckling är ett idéburet, innovativt och medarbetarägt aktiebolag. Vi är ett företag i ständig utveckling och tillväxt som vill bidra till samhällsnytta och innovationskraft inom behandling, skola och förändringsarbete.

Våra gymnasieskolor erbjuder utbildning för elever i omfattande behov av särskilt stöd och verksamheterna genomsyras av ett prestigelöst samarbete mellan olika professioner. De elever vi möter har ofta sociala, psykosociala eller neuropsykiatriska bekymmer och många gånger har de en lång tid av skolfrånvaro bakom sig. För att hjälpa dessa ungdomar till en fungerande skolgång så arbetar vi med småskalighet, hög personaltäthet, förstärkt psykosocialt stöd och individuellt utformade upplägg, utifrån varje elevs förutsättningar och behov.

Magelungens gymnasium Liljeholmen erbjuder Handelsprogrammet, Introduktionsprogrammet Individuellt alternativ och Yrkesintroduktion, skolan har ca. 80 elever totalt.

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för denna kategori av elever. Att ha arbetat med denna kategori av elever är ett plus. Att ha kunskap om Handelsprogrammet kommer också att ses som en merit. Även att ha förståelse för ansökan av tilläggsbelopp är en fördel.

Givetvis så har du en pedagogisk bakgrund.

Det är en merit att ha arbetat som rektor tidigare och att ha genomgått den statliga rektorsutbildningen. Men även du som inte har verkat som rektor är välkommen med din ansökan då personliga egenskaper kommer att vara avgörande i rekryteringen.

Du kommer att få arbeta på en skola med en engagerad personal som brinner för sina elever. Skolan är inne i en omställningsprocess till att bli en skola enbart för elever med omfattande behov av särskilt stöd, en så kallad resursskola.

Magelungen driver sex gymnasieskolor och du kommer att tillhöra en gymnasierektorsgrupp tillsammans med övriga gymnasierektorerna

Du kommer att arbeta inom ett företag som har lång erfarenhet av att arbeta med elever med särskilda behov. Som rektor så kommer du att få ett stort friutrymme att skapa din egen organisation utifrån Magelungens värdegrund.

Vid en tillsvidaretjänst så kommer du att erbjudas att bli delägare i företaget. Idag är ca 70% av de anställda delägare och alla äger en lika stor andel oavsett tjänst.

Rekryteringen kommer att ske löpande så kom gärna in med din ansökan så snart som möjligt. Magelungen tillämpar provanställning 6 månader.

Tillträde snarast.

Kontaktpersoner

Stefan Berg

Skolchef Magelungen Gymnasium

070 775 34 42
stefan.berg@magelungen.com