Nacka Danvikstull Gymnasium

Danvikstull GymnasiumGymnasium

Nacka/Danvikstull

Vi finns till för elever i behov av särskilt stöd. Vår skola har cirka 85 elever som är fördelade på två våningsplan och som läser ett av våra tre olika utbildningsalternativ:

  • Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete (våningsplan 5)
  • Yrkesintroduktion mot barn- och fritidsprogrammet (våningsplan 5)
  • Individuellt alternativ – med möjlighet till estetisk fördjupning inom bild och form (våningsplanplan 3)

Vår skola ligger centralt belägen i Danvikstull, mindre än fem minuter med buss från Slussen. Reser du med pendeltåg tar du dig enkelt hit från centralen med buss 53 som stannar direkt utanför porten.

Vår ambition är att möta elever med hög personaltäthet och kompetens inom specialpedagogik. Exempelvis möter våra elever ofta inte en, utan två lärare i klassrummet. Undervisningen på skolan sker i förhållandevis små grupper i en sammanhållen miljö. Vi har en genomgående lektionsstruktur som inkluderar bildstöd. På skolan finns studiestugor (schemalagd extraundervisning), och den som vill eller behöver kan även få extra stöd på skolans pluggcafé. Utöver detta träffar eleverna sina mentorer dagligen för att bland annat få hjälp med att strukturera sina studier. När det gäller mat så serveras lunch varje dag och frukost fyra av fem vardagar. Torsdagsklubben är ett annat trevligt inslag på skolan där det bjuds på sociala, pyssliga och relationsbyggande aktiviteter. Vi vill tillhandahålla en lärmiljö som är liten nog att erbjuda en personlig atmosfär med studiero och personligt bemötande, men ändå stor nog att vara en bred arena för möten och relationsbyggande.

Vi på Magelungen Gymnasium Danvikstull jobbar även aktivt för att stärka elever till att bli självständiga individer med god självkännedom, social och känslomässig kompetens. Vår yttersta strävan är att våra elever tillägnar sig hopp om en positiv framtid, en god allmänbildning och kunskapskompetens som lägger grunden för fortsatta studier och ett meningsfullt liv.

Till ansökan

Följ oss i sociala medier!

Facebook: Magelungen Gymnasium Danvikstull

Instagram: Magelungengydanvikstull

Blogg: Magelungen Gymnasium Danvikstull

En av våra elever har gjort en film om mobbning. Är du nyfiken på den kan du se den här!

Kontaktpersoner

Helene Degerfelt

Rektor gymnasium Danvikstull/Nacka

0728-575640
helene.degerfelt@magelungen.com

Fredrik Brohmé

Bitr rektor och lärare på Gymnasite Danvikstull/Nacka

076-171 62 03
fredrik.brohme@magelungen.com

Loredana Ciambriello

Specialpedagog på Gymnasiet Danvikstull/Nacka

073-533 03 63
loredana.ciambriello@magelungen.com

Sofi Nilsson

Studie- och yrkesvägledare

073 528 54 67
sofi.nilsson@magelungen.com

Hitta hit

Hästholmsvägen 28,
131 30 Nacka, Sverige

Visa karta