Är du vår nya helg- och lovsamordnare?

Just nu söker vi samordnare till våra helg- och lovläger för barn och
ungdomar som beviljats läger från LSS eller SOL. Vår verksamhet vänder sig till med barn och ungdomar med sociala utmaningar. Vi arbetar utefter miljöterapeutiska principer och eftersträvar ett mentaliserande förhållningssätt både gentemot våra deltagare och inom arbetsgruppen.

Vem är du?
Vi söker dig som är nyfiken på människor och som är ödmjuk inför de situationer du kommer att ställas inför. Du räds inte att prova nya sätt att lösa situationer på och du ber gärna om hjälp av dina kollegor. Du föredrar att arbeta i grupp framför att arbeta en-till-en. Eftersom vi bor och delar rum med varandra så trivs du med att bo kollektivt och är nyfiken på att utforska dig själv i nya miljöer. Många hos oss kombinerar arbetet hos oss med ett annat arbete eller med studier.
Du har tidigare erfarenhet av arbete med människor eller har en avslutad eller pågående utbildning inom pedagogik, behandling, psykologi eller socialt arbete. Du har tidigare erfarenhet av liknande ansvarsområden.
Körkort är mycket meriterande.

Rollen som samordnare
I rollen som samordnare har du övergripande ansvar för att hållandet av din grupp och genomförandet av lägret tillsammans med din arbetsgrupp. Du kommer tillsammans med föreståndaren för gårdarna planera och sätta ihop en personalgrupp och följa upp nya ansökningar till din grupp. Du kommer att vara främsta kontaktperson för familjerna samt ha vis handläggarkontakt vid uppföljningar. Vi värdesätter ett starkt fokus på trivsel hos såväl personal som deltagare och söker en person som delar vår vision om att skapa ett meningsfullt sammanhang för människor att vistas i. Många av oss, deltagare som ledare, har varit länge på kollo och därav erbjuder vi dig ett starkt engagemang och en struktur, som vi gärna ser att du utvecklar tillsammans med oss.
Till en början önskar vi att du att jobbar en av våra grupper som ledare, för att lära dig mer om oss och gården, på så vis kan vi tillsammans utforska om rollen är rätt för dig!
Omfattningen gäller en helg i månaden samt lov efter överenskommelse.

Om oss
Vi har verksamhet på två gårdar, en utanför Trosa och en strax utanför Nyköping. Vi arbetar med gruppen som verktyg med individen i fokus. Vårt främsta mål är att skapa en trygg och utvecklande miljö för att stödja barn och ungdomar att skapa och bibehålla sociala relationer. Vår erfarenhet är att många med neuropsykiatriska funktionsvariationer exkluderas eller exkluderar sig från sociala grupper. Vilket i sin tur ger långsiktiga effekter på självförtroendet och självkänslan samt påverkar förutsättningarna för utvecklingen och övning av sociala färdigheter.
Vi arbetar för att skapa en miljö med hög trivsel vilket gör att såväl personal som barn och ungdomar återkommer till oss. Detta uppnår vi genom att ett starkt fokus på relation, lyhördhet och uppmuntran.

Skicka in ditt cv till Josefin Lange och märk din ansökan med Nyfiken på kollo.

Kontaktpersoner

Josefin Lange

Föreståndare Kolloverksamheter Stockholm

076 180 26 73
josefin.lange@magelungen.com