Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Workshop:Att arbeta med åtgärder för ökad skolnärvaro

Ett tillfälle att öva på att använda kartläggningsverktyg under ledning av erfaren behandlare. Under denna dag får du möjlighet att praktiskt prova olika verktyg för att kartlägga och förstå orsaker till skolfrånvaro. Du kommer att få möjlighet att applicera verktygen på egen erfarenhet av att arbeta med skolfrånvarande barn och ungdomar.  

Under denna workshop för du tillfälle att öva på att använda kartläggningsverktyg och utgår från de metoder och modeller som finns i boken “Hemmasittande elever och vägen tillbaka” 

Workshopen riktar sig till dig som arbetar med elever med problematisk skolfrånvaro och som vill öka din kompetens att förstå orsaker till frånvaro för att kunna främja närvaro. 

Varmt välkommen att delta antingen på plats i våra fräscha lokaler i Stockholm eller digitalt. Varje utbildningsdag pågår mellan 9–16 och i priset ingår lyxigt fika och kaffe hela dagen.  

Varmt välkommen att anmäla dig! 

Efter genomförd workshop kommer du ha fått en ökad kunskap i och möjlighet att öva på att: 
  • Använda livslinje för att förstå problematikens utveckling 
  • Använda nätverkskarta 
  • Hitta sätt att skapa kontakt med eleverna 
  • Samarbeta med vårdnadshavare för att få tillgång till deras kunskap om sitt barn och tankar om orsaker till skolfrånvaro. 
  • Arbeta analytiskt med insamlad information och identifiera orsaks- och vidmakthållande faktorer. 
  • Föreslå åtgärder för att främja närvaro och förankra det hos de som kommer att involveras i arbetet. 

Kursledare

Ia Sundberg Lax – lång erfarenhet av att arbeta med skolfrånvarande barn och ungdomar. Hon har byggt upp Magelungens Hemmasittarprogram och är medförfattare till boken Hemmasittande elever och vägen tillbaka. Hon arbetar idag som specialist inom skolfrånvaroproblematik på Akademi Magelungen.

Sebastian Röhlcke – legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med elevhälsa både på skol- och kommunnivå. Han har arbetat som skolpsykolog i Umeå, Nyköping och i Trosa kommun och har stor vana vid att fortbilda och handleda skol- och elevhälsopersonal. Sebastian är särskilt intresserad av skolutveckling, organisatoriska elevhälsoinsatser och evidensbaserad praktik.

Information

Datum
08 november

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Lumaparksvägen 7

Mat och dryck
Frukost och fika hela dagen ingår . Lunch intas på stan eller i Eatery på nedervåningen.

Vad ingår
En heldag, kl 9-16. Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Bondegatan 35 i Stockholm eller digitalt. Utbildningen kostar 3900kr ex moms

Upplägg
En heldag, kl 9-16. Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Bondegatan 35 i Stockholm eller digitalt. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning. https://magelungen.com/hotelltips/

Pris
3900 kr exkl. moms

Pris på distans
3900 kr exkl. moms

Anmäl dig