Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Utbildning i Tryggare barn HT-23, 2

Minskar risk för återupprepat våld

Ingår i socialstyrelsens metodguide

kalender

6 heldagar

Forskningsbaserad metod

Tryggare_barn23

Utbildningen i Tryggare barn
Tryggare barn är en kurs i lugnt föräldraskap som utvecklats i samarbete mellan forskare och yrkesverksamma med erfarenhet av att möta barn som utsatts för våld eller där det finns risk för våld.
Kursen erbjuds som en insats inom socialtjänsten efter en orosanmälan om våld eller kränkning mot barn. Motiverande samtal med föräldrarna påbörjas i nära anslutning till en anmälan.

Syftet är att tidigt väcka intresse för kursen och att kunna göra en säker överlämning mellan utredning och behandling. Tryggare barn innehåller fem centrala teman för lugnt föräldraskap. Fokus ligger på att stärka relationen och att förebygga risksituationer mellan barn och föräldrar. Det görs genom övningar, filmer och reflektioner. Möter du familjer med yngre barn (3-12 år) där det finns oro för våld eller kränkning mot barn? Då är du välkommen att göra en intresseanmälan till utbildning i Tryggare barn.

Ledarutbildningen består av sex utbildningsdagar samt individuell handledning på första Tryggare barnärendet. Fokus läggs på innehållet i temat/träffarna som presenteras i behandlar- och föräldraguiden Tryggare barn. I Tryggare barnmetoden finns också förslag på hur barnets perspektiv kan säkras. Barnsamtalen är ett komplement till utredarens kontakt med barnet. Innehållet i Tryggare barn övas med hjälp av videovinjetter och reflektioner.

Programmet är utvecklat av Stockholmstad och på PLUS i Stockholmstad.

Kursledare

Tobias Rasmussen – är leg. psykolog utbildad vid Stockholms universitet. Efter examen 2011 har han jobbat på med beteendeanalys i olika verksamheter: Autismcenter för småbarn, Stockholms Stad PLUS, KBT-gruppen, Academedia och Banyan Center, Psykologpartners. Han har erfarenhet av att handleda pedagoger och föräldrar inom intensiva insatser för småbarn med autism, att arbeta som skolpsykolog och att utbilda och handleda inom föräldrastöd. Som beteendeanalytiskt inriktad psykolog bedriver han också terapi för exempelvis ångest, stress, oro och depression.

Therese Palmstierna – leg. psykolog med mångårig erfarenhet av kliniskt arbete med psykisk ohälsa, med utgångspunkt i KBT och evidensbaserad praktik. Hon har tidigare arbetat inom bl.a. Första Linjens psykiatri för barn, specialistpsykiatri för vuxna och som behandlingsansvarig på behandlingshem för ungdomar med psykosocial problematik.

Information

Datum
09 november - 15 december

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Distans

Mat och dryck
endast digitalt

Vad ingår
Denna utbildning är 6st heldagar 9-16. Pris 23.500kr ex moms Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning. Om ni behöver ändra deltagare, måste vi få den info senast 2 månader innan startadatum.

Upplägg
Endast digitalt Datum: 9-10/11 23-24/11 14-15/12 Alla dagar 9-16 Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Pris
23500 kr exkl. moms

Pris på distans
23500 kr exkl. moms

Fullbokat