Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Mentaliseringsbaserad Föräldrabehandling

kalender

3 utbildningsdagar

Bekräftande Samspel - mentaliseringsorienterat familjematerial

Framtaget ur klinisk familjebehandling i Sverige

Stärk din kliniska förmåga i familjearbetet

Forskning och begrepp från mentaliseringsbaserad teoribildning inom anknytningsforskningen har vuxit stort sedan 1990-talet. Förälderns mentaliserande och reflekterande förmåga beskrivs idag som en kärnkomponent för att skapa trygga anknytningar till sitt barn och som vaccin när anknytningsbrott skett i familjen. Anknytning utvecklas genom samspel – inte beteendekontroll. Mentalisering – vårt emotionella och relationella immunförsvar.

Bekräftande samspel är ett mentaliseringsorienterat familjematerial framtaget ur klinisk familjebehandling i Sverige och som har sin bas i mentalisering- och anknytningsorienterade tankegångar. Utbildningen lär ut en kliniskt beprövad modell för att hjälpa familjer med att förebygga relationsproblem och att reparera anknytningsrelationer när anknytningsbrott skett i familjen. Programmet syftar till att hjälpa till att utveckla ett ökat mentaliserande föräldraskap vid konflikter och känslomässigt destruktiva avstånd mellan föräldrar och barn – till förmån för att nå varandra bättre i familjen och att reparera anknytningsbrott mellan föräldrar och barn.

Utbildningen vänder sig till familjebehandlare och socialarbetare som i sitt arbete möter och arbetar med föräldrar, barn och ungdomar – i föräldragruppsverksamhet, i enskild familjebehandling eller i föräldrastöd. Föräldraprogrammet bygger på böckerna Bekräftande Samspel och Behandlarguiden i Bekräftande Samspel, vilka gavs ut i 2019 och 2020 via Humanistiska Förlaget.

Varmt välkommen att anmäla dig!

 

Kursledare

Dan Forsström – verksam som kliniker, författare, föreläsare och utbildare.

Information

Datum
26 oktober - 27 november

Tid
klart

Ort
Distans

Plats(lokal)
Distans

Vad ingår
Detta är en 3-dagarsutbildning i i Mentaliseringsbaserad Föräldrabehandling. Denna kommer att vara helt digital på zoom. Datumen är; 26-27 oktober samt 27 nov.

Upplägg
Detta är en 3-dagarsutbildning i i Mentaliseringsbaserad Föräldrabehandling. Denna kommer att vara helt digital på zoom. Datumen är; 26-27 oktober samt 27 nov

Pris
8900 kr exkl. moms

Fullbokat