Utbildning i handledning av familjehem

Barn och ungdomar som placeras i familjehem bär ofta på en tung ryggsäck. Det är inte alltid så enkelt att lätta på tyngden i dessa ryggsäckar, det kan ta tid. Ofta handlar det om traumatiska upplevelser som kräver stort tålamod och förståelse av de vuxna som möter dessa barn. Uppdraget som familjehem är ansvarsfyllt och viktigt

Denna utbildningen riktar sig till dig som handleder familjehem.

Under utbildningen får du användbara verktyg för handledning av familjehem med målet att ge placerade barn en trygg och säker uppväxt. Du får fördjupad kunskap om hur rätt handledning hjälper familjehem att få en god relation till de placerade barnen och få barnen att känna sig delaktiga i familjehemmet. Du får även med dig kunskap om hur du kan handleda familjehemmet att stödja barnets skolgång.

Du får med dig kunskap och metoder för hur du kan handleda familjehem vid högriskplaceringar och att bättre förstå och bemöta barn med stora behov. Vi fördjupar oss i hur familjehem kan hantera konfliktsituationer och hur du kan stödja dem att arbeta aktivt för att förstärka positiva beteenden.

Välkomna till 2 dagar av kunskap varvat med praktiska övningar

Kursledare:

Charlotta Holm är socionom.

Charlotta har lång erfarenhet av arbete med barn och familjer, bland annat som socialsekreterare och

familjebehandlare.

Charlotta har varit med och utvecklat Magelungens behandlingsinsatser FUNKA hemma

och FUNKA familjehem.

Hon arbetar idag både med

behandling och med handledning av familjehem och

behandlare.

Information

Datum
14 november - 15 november

Tid
09.00-16.00

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Bondegatan 35, Magelungens lokaler

Mat och dryck
Frukost från 08.30 och fika finns i paus

Upplägg
2 dagars utbildning dagtid Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning. Det är möjligt att skicka ersättare vid förhinder.

Pris
3495 kr exkl. moms

Anmäl dig