Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Trauma hos barn och unga – hur bemöter vi dem bäst?

Hur barn påverkas som är med om upprepade trauman?

Toleransfönstrets betydelse

Traumamedveten omsorg

Tydlig modell för traumaförståelse

Hur kan vi förstå de beteenden som dessa barn kan uppvisa? Vilket bemötande fungerar bäst?
Utbildningen ger en förståelse för hur traumatiska erfarenheter påverkar barnets tolkning av omvärlden och barnets känsloreglering. Utifrån denna förståelse fokuserar utbildningen på hur ett lågaffektivt bemötande kan hjälpa barnet med att utveckla sin egen känsloreglering som kan främja nya beteenden.

 

Utbildningens innehåll:

  • Traumaförståelse – hur påverkas hjärnans utveckling av tidiga trauman?
  • Hur kan man som professionell i rollen som exempelvis lärare, behandlingsassistent eller resursperson skapa ett tryggt sammanhang och hjälpa till med regleringen av starka affekter?

Kursledare

Malin Khoso – är leg psykolog, leg psykoterapeut och handledarutbildad. Hon har lång erfarenhet av arbete med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykosociala belastningar. Malin arbetar på Magelungen med handledning och utbildning av personal inom skola och socialt arbete.

Information

Datum
28 november

Tid
9-12

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Distans

Vad ingår
Delta distans för 1745 kr ex moms Föreläsare: Malin Khoso är leg psykolog, leg psykoterapeut och handledarutbildad. Hon har lång erfarenhet av arbete med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykosociala belastningar. Malin arbetar på Magelungen med handledning och utbildning av personal inom skola och socialt arbete.

Upplägg
En halvdag 09.00-12.00 Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning. Det är möjligt att skicka ersättare vid förhinder. Ange i din anmälan hur du vill delta!

Pris
1745 kr exkl. moms

Pris på distans
1745 kr exkl. moms

Anmäl dig