Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Tillbaka till skolan

Delta digitalt

I den här utbildningen tar vi ett helhetsgrepp kring problematisk skolfrånvaro och utgår från evidensbaserade metoder för att hjälpa elever tillbaka till skolan. Den riktar sig till dig som arbetar inom skola och elevhälsa som vill öka din kompetens att förstå, hantera och förebygga problematisk skolfrånvaro.  

Vi tar avstamp från den senaste forskningen om orsaker och riskfaktorer bakom skolfrånvaro. Sedan tar vi detta som utgångspunkt när designar elevhälsoinsatser som främjar närvaro och förebygger frånvaro på individ-, grupp- och organisationsnivå. Vi kommer även fördjupa oss i kopplingen mellan psykisk ohälsa, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och skolfrånvaroDessutom djupdyker vi i konsten att kartlägga, analysera och åtgärda orsaker till skolfrånvaro på individnivå.  

Vidare kommer vi att rikta in oss på de elevhälsoinsatser vi designar i syfte att främja närvaro och förebygga frånvaro. Dessa måste planeras, genomföras och utvärderas grundligt om vi ska nå resultat. Därför ägnas andra dagen av den här utbildningen åt konsten att leda och organisera skolans närvaroarbete. Vilka organisatoriska förutsättningar är avgörande för att lyckas? Hur kan elevhälsoteam, trygghetsteam och närvaroteam samverka i allt från analys av orsaker till utförandet av åtgärder? Vilka krav ställs på ledarskap och organisation när nya arbetssätt ska implementeras i skolmiljö? Detta och mer reder vi ut. 

Utbildningen utgår från evidensbaserade metoder, tydliga fallexempel, konkret arbetsmaterial och du får med dig ett fylligt kurskompendium som du kommer att ha stor nytta av på din skola.  

Utbildningens upplägg:   Dag 1:  

– Gemensam kunskapsplatta kring problematisk skolfrånvaro – Sambanden mellan skolfrånvaro, NPF och psykisk ohälsa – Att gå från kartläggning till åtgärder i närvaroarbetet 

Dag 2:
– Främjande och förebyggande närvaroarbete i skolan – Att leda och organisera effektivt elevhälsoarbete – Konsten att implementera nytt i skolmiljö, summering av utbildningen och avslutande reflektioner  

 

Varmt välkommen att delta antingen på plats i våra fräscha lokaler i Stockholm eller digitalt. Varje utbildningsdag pågår mellan 9–16 och i priset ingår lyxigt fika och kaffe hela dagen.   

Varmt välkommen att anmäla dig!

Kursledare: Sebastian Röhlcke och Ia Sundberg Lax 

Information

Datum
02 oktober - 03 oktober

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Bondegatan 35

Mat och dryck
Frukost och fika båda dagarna ingår . Lunch intas på stan eller så har du med dig/köper matlåda, som går att värma på plats i mikro.

Vad ingår
Utbildningens upplägg: Dag 1: - Gemensam kunskapsplatta kring problematisk skolfrånvaro - Sambanden mellan skolfrånvaro, NPF och psykisk ohälsa - Att gå från kartläggning till åtgärder i närvaroarbetet Dag 2: - Främjande och förebyggande närvaroarbete i skolan - Att leda och organisera effektivt elevhälsoarbete - Konsten att implementera nytt i skolmiljö, summering av utbildningen och avslutande reflektioner Kursledare: Sebastian Röhlcke och Ia Sundberg Lax

Upplägg
2 heldagar , kl 9-16. 2-3 oktober Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Bondegatan 35 i Stockholm eller digitalt. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning. https://magelungen.com/hotelltips/

Pris
6900 kr exkl. moms

Pris på distans
5900 kr exkl. moms

Anmäl dig