Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Skolnärvaro för skolledare

En utbildning i att leda och organisera för ökad skolnärvaro i skolan

I den här utbildningen presenterar vi den senaste forskningen kring ledarskapets roll i att få till skolfrånvaroarbetet i skolan. Vi går igenom evidensbaserade ledarskapsmetoder som hjälper dig att effektivisera elevhälsoarbetet och nå bättre resultat. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar inom skola och elevhälsa som vill öka din kompetens att leda och organisera skolans närvarofrämjande arbete.  

Vi går igenom de vanligaste fallgroparna som hämmar effektiviteten i många elevhälso- och närvaroteam. Därefter presenteras konkreta metoder och verktyg för att undvika dessa och höja kvaliteten i samtliga processer som ingår i skolfrånvaroarbetet.  

Utifrån konkreta exempel får du hjälp att identifiera de delar i ditt nuvarande ledarskap som fungerar särskilt väl. Dessutom presenteras de viktigaste fynden från den organisationspsykologiska forskningen som kommer att stötta ditt elevhälsoteam att bli ännu effektivare i arbetet med att öka elevernas närvaro, både på individ- och gruppnivå. 

Utbildningen utgår från evidensbaserade metoder, tydliga fallexempel och konkret arbetsmaterial som du kommer att ha stor nytta av på din skola. 

Efter genomförd utbildning kommer du att ha lärt dig:
  • Hur ledarskapet säkerställer hög kvalitet och goda resultat i skolans närvaroarbete 
  • Hur ni undviker de vanligaste fallgroparna som hämmar effektiviteten i många elevhälsoteam  
  • Hur ni kan organisera elevhälsoarbetet på ett sätt som möjliggör för ert team att arbeta både hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande med skolfrånvaro 

Kursledare: Sebastian Röhlcke

Information

Datum
16 oktober

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Bondegatan 35

Mat och dryck
Frukost och fika hela dagen ingår . Lunch intas på stan eller så har du med dig matlåda, som går att värma på plats.

Vad ingår
En heldag, kl 9-16. Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Bondegatan 35 i Stockholm eller digitalt. Utbildningen kostar 3900 kr ex moms

Upplägg
En heldag, kl 9-16. Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Bondegatan 35 i Stockholm eller digitalt. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning. https://magelungen.com/hotelltips/

Pris
3900 kr exkl. moms

Pris på distans
3900 kr exkl. moms

Anmäl dig