Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

KBT för Skolsköterskor HT-23

 

Skolsköterskans roll och ansvar är brett. I arbetet ingår att ta hand om psykisk ohälsa såsom ångest, ätstörningar och självskada, neuropsykiatrisk problematik, livsstilsförändringar, elever som är hemmasittare, handleda och stötta annan personal vid svåra frågor, hålla kurser och vara insatt inom ANDT-arbetet och därtill hälsofrämjande arbete.

Vi har utifrån detta behov tagit fram en utbildning för att stötta och vidareutbilda dig som skolsköterska. KBT för skolsköterskor är en fördjupning i de verktyg som visat sig kraftfulla för att stötta och förebygga psykisk och fysisk ohälsa och hjälpa barn och unga att lyckas med beteendeförändringar.

Under utbildningen tas följande områden upp:

  • Beteendeanalys – det användbara verktyget för att förstå beteenden och för att hjälpa och motivera människor till förändring.
  • Mål och värderingar; få med dig de du möter på tåget och och förbättra chanserna till förändring.
  • Beteendemedicin – När psykologi och medicin möts; Hur kan du få de du möter att följa instruktioner, ta mediciner, hur kan du arbeta med barn som är rädda för till exempel sprutor eller blodprov. Bli bra på att bedöma risksituationer och hitta relevanta copingstrategier. Målet är att minska kroppsliga besvär.
  • Psykoedukation – hur du kan bli skicklig på att ge information på ett sätt som gör att eleven kan ta till sig och förstå.

Kursledare: Sebastian Röhlcke 

Leg Psykolog, erfaren skolpsykolog och utbildare 

Information

Datum
30 oktober - 07 november

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Bondegatan35

Mat och dryck
Frukost och fika hela dagen ingår alla kursdagar. Lunch intas på stan eller så har du med dig matlåda, som går att värma på plats.

Vad ingår
Denna utbildning är 4 heldagar. Den är en hybrid och du kommer att kunna delta på plats såväl som digitalt, med full interaktivitet. Digitalt deltagande: 9.900:- ex moms Deltagande på plats: 11. 900:- exmoms

Upplägg
Kurstillfällen 30-31 oktober samt 6-7 november kl: 09.00-16.00 Denna utbildning kommer även att websändas. Välj i din anmälan hur du vill delta. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan bildning.

Pris
11900 kr exkl. moms

Pris på distans
9900 kr exkl. moms

Anmäl dig