Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

KBT för Skolkuratorer VT-24

kalender

15 heldagar

Föreläsare med olika spetskompetenser

Konkreta verktyg för samtalsstöd

Evidensbaserad teori och praktik

Arbetet som skolkurator är utmanande och komplext och bedrivs i ständig förändring. Studier visar att ungas psykiska ohälsa har ökat. Till det kommer ännu okända effekter av pandemiåren.

Kraven på skolhälsovården ökar och områdena som skolkuratorn ska arbeta med blir allt fler. En av de viktigaste arbetsuppgifterna som skolkurator är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. KBT för skolkuratorer är en fördjupning i de KBT-verktyg som i forskning visat sig mest kraftfulla för att stötta elever och förebygga psykisk ohälsa.

Utbildningen ger en gedigen grund i inlärningsteori och beteendeanalys som ligger till grund för att kunna förstå och påverka mänskliga beteenden. Fokus är genomgående på hur man inom ramen för uppdraget som skolkurator kan använda sig av tekniker och modeller framtagna för att hjälpa till exempel elever med ångestproblematik, depression, social ångest/överdriven blyghet, stress och prestationskrav som blir besvärande etc. 

Kursledare

Therese Palmstierna – leg. psykolog med mångårig erfarenhet av kliniskt arbete med psykisk ohälsa, med utgångspunkt i KBT och evidensbaserad praktik. Hon har tidigare arbetat inom bl.a. Första Linjens psykiatri för barn, specialistpsykiatri för vuxna och som behandlingsansvarig på behandlingshem för ungdomar med psykosocial problematik.

Tobias Rasmussen – är leg. psykolog utbildad vid Stockholms universitet. Efter examen 2011 har han jobbat på med beteendeanalys i olika verksamheter: Autismcenter för småbarn, Stockholms Stad PLUS, KBT-gruppen, Academedia och Banyan Center, Psykologpartners. Han har erfarenhet av att handleda pedagoger och föräldrar inom intensiva insatser för småbarn med autism, att arbeta som skolpsykolog och att utbilda och handleda inom föräldrastöd. Som beteendeanalytiskt inriktad psykolog bedriver han också terapi för exempelvis ångest, stress, oro och depression.

Information

Datum
18 januari - 21 november

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Lumaparksvägen 7

Mat och dryck
Frukost och lyxigt fika hela dagen ingår alla kursdagar. Lunch intas på stan eller i Eatery på nedervåningen. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Vad ingår
Denna utbildning är en hybrid och du kommer att kunna delta på plats såväl som digitalt, med full interaktivitet. Digitalt deltagande: 32 500:- ex moms Deltagande på plats: 37 500:- exmoms

Upplägg
Vårtermin 2024; 18 jan, 1 &15 feb,7&21 mars, 4 april 17-18 april Hösttermin 2024 : 22 aug, 5& 19 sep ,3&17 okt, 7&21 nov, 9-16 alla dagar. Denna utbildning kommer även att websändas. Välj i din anmälan hur du vill delta. Lumaparksvägen 7 Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan kursstart.

Pris
39500 kr exkl. moms

Pris på distans
34500 kr exkl. moms

Anmäl dig