Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

KBT för Skolkuratorer HT-23

Föreläsare med olika spetskompetenser

Konkreta verktyg för samtalsstöd

15 heldagar

Evidensbaserad teori och praktik

Arbetet som skolkurator är utmanande och komplext och bedrivs i ständig förändring. Studier visar att ungas psykiska ohälsa har ökat. Till det kommer ännu okända effekter av pandemiåren. Kraven på skolhälsovården ökar och områdena som skolkuratorn ska arbeta med blir allt fler. En av de viktigaste arbetsuppgifterna som skolkurator är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. KBT för skolkuratorer är en fördjupning i de KBT-verktyg som i forskning visat sig mest kraftfulla för att stötta elever och förebygga psykisk ohälsa.

Utbildningen ger en gedigen grund i inlärningsteori och beteendeanalys som ligger till grund för att kunna förstå och påverka mänskliga beteenden. Fokus är genomgående på hur man inom ramen för uppdraget som skolkurator kan använda sig av tekniker och modeller framtagna för att hjälpa till exempel elever med ångestproblematik, depression, social ångest/överdriven blyghet, stress och prestationskrav som blir besvärande etc. 

Hör tidigare deltagare Kajsa Niklasson berätta om utbildningen:

En intervju med Kajsa Niklasson om utbildningen hittar du här:

Kursledare

Tobias Rasmussen – är leg. psykolog utbildad vid Stockholms universitet. Efter examen 2011 har han jobbat på med beteendeanalys i olika verksamheter: Autismcenter för småbarn, Stockholms Stad PLUS, KBT-gruppen, Academedia och Banyan Center, Psykologpartners. Han har erfarenhet av att handleda pedagoger och föräldrar inom intensiva insatser för småbarn med autism, att arbeta som skolpsykolog och att utbilda och handleda inom föräldrastöd. Som beteendeanalytiskt inriktad psykolog bedriver han också terapi för exempelvis ångest, stress, oro och depression 

Mejla oss på akademi@magelungen.com om du vill ha handledning via videosamtal så löser vi det!

”Föreläsningarnas upplägg och innehåll var väl anpassat till min yrkesroll. Föreläsaren var lätt att lyssna på och jobbade aktivt med att frågor och diskussion skulle vara en del av lärprocessen.” 

”Fler modeller att utgå ifrån. Djupare och bredare insikt. Distans. Tobias var noggrann, duktig & tydlig. Ia´s dag var värdefull - ett viktigt ämne. Genomgående god struktur.”

”Föreläsarna har varit pålästa och engagerade, den kollegiala handledningen gav supermycket”

”Material anpassat enbart för min roll, fördjupad kunskap om det vi möter dagligen, kollegial handledning samt tydlig och trygg inlärningsprocess :)”

Information

Datum
06 september - 07 maj

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Bondegatan 35

Mat och dryck
Frukost och lyxigt fika hela dagen ingår alla kursdagar. Lunch intas på stan eller så har du med dig matlåda, som går att värma på plats. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Vad ingår
Denna utbildning är en hybrid och du kommer att kunna delta på plats såväl som digitalt, med full interaktivitet. Digitalt deltagande: 32 500:- ex moms Deltagande på plats: 37 500:- exmoms

Upplägg
Hösttermin 2023; 6 sept, 20 sept, 4 okt, 18 okt, 15 nov,29, nov, 13 dec Vårtermin 2024 : 17 jan, 31 jan, 14 feb, 6 mars, 20 mars,10 april, 24 april, & 7 maj. Alla är onsdagar (utom sista gången som är en tisdag) 9-16 alla dagar. Denna utbildning kommer även att websändas. Välj i din anmälan hur du vill delta. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan kursstart. https://magelungen.com/hotelltips/

Pris
37500 kr exkl. moms

Pris på distans
32500 kr exkl. moms

Fullbokat