KBT för Skolkuratorer HT-2022

Arbetet som skolkurator är utmanande och komplext och bedrivs i ständig förändring. Studier visar att ungas psykiska ohälsa har ökat. Kraven på skolhälsovården ökar och områdena som skolkuratorn ska arbeta med blir allt fler. En av de viktigaste arbetsuppgifterna som skolkurator är att arbete hälsofrämjande och förebyggande. Denna utbildning är en fördjupning i de KBT-verktyg som i forskning visat sig mest kraftfulla för att stötta elever och förebygga psykisk ohälsa.

Utbildningen ger en gedigen grund i inlärningsteori och beteendeanalys som ligger till grund för att kunna förstå och påverka mänskliga beteenden. Fokus är genomgående på hur man inom ramen för uppdraget som skolkurator kan använda sig av tekniker och modeller framtagna för att hjälpa till exempel elever med ångestproblematik, depression, social ångest/överdriven blyghet, stress och prestationskrav som blir besvärande etc.

Hör tidigare deltagare Kajsa Niklasson berätta om utbildningen:

En intervju mellan Kursansvarig Kristina Loftsson och Kajsa Niklasson om utbildningen hittar du här:

 

Tidigare kursdeltagare om kursen:

”Jag hade verkligen användning av de verktyg och metoder som lärdes ut på utbildningen”

”Det här har förändrat mitt sätt att arbeta, nu känner jag att jag har verktyg för många fler situationer och en metod att jobba efter”

”Förutom bra innehåll så är det värdefullt att ha kurskamrater i samma yrkesroll”

”Föreläsarna har varit pålästa och engagerade, den kollegiala handledningen gav supermycket”

”Tack för en riktigt bra utbildning”

”Den bästa utbildningen jag gått på länge!”

 

Efter avslutad utbildning får du ett signerat kursintyg som du kan använda för ditt CV.

 

Kursledare:

Tobias Rasmussen är leg. psykolog utbildad vid Stockholms universitet. Efter examen 2011 har han jobbat på med beteendeanalys i olika verksamheter: Autismcenter för småbarn, Stockholms Stad PLUS, KBT-gruppen, Academedia och Banyan Center, Psykologpartners. Han har erfarenhet av att handleda pedagoger och föräldrar inom intensiva insatser för småbarn med autism, att arbeta som skolpsykolog och att utbilda och handleda inom föräldrastöd. Som beteendeanalytiskt inriktad psykolog bedriver han också terapi för exempelvis ångest, stress, oro och depression

Mejla oss på akademi@magelungen.com om du vill ha handledning via videosamtal så löser vi det!

Kontaktpersoner

Information

Datum
14 september - 19 april

Tid
Kl. 09.00-16.00

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Hybrid, Bondgatan 35

Vad ingår
Denna utbildning är en hybrid och du kommer att kunna delta på plats såväl som digitalt, med full interaktivitet. Digitalt deltagande: 32 500:- ex moms Deltagande på plats: 37 500:- ex moms

Upplägg
Hösttermin 2022: 14 och 28 september, 12 och 26 oktober, 9 och 23 november, 7 december. Kl. 09.00-16.00, alla dagar. Vårterminen 2023: 11 och 25 januari, 8 och 22 februari, 8 och 22 mars, 5 och 19 april. Kl. 09.00-16.00, alla dagar. Denna utbildning kommer även att websändas. Välj i din anmälan hur du vill delta. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan kursstart.

Pris
32500 kr exkl. moms

Anmäl dig