KBT för Skolkuratorer VT-2021

Denna utbildning har startat.

Klicka här för att komma till nästa omgång med start HT -2021!

KBT för Skolkuratorer HT-2021

Arbetet som skolkurator är utmanande och komplext och bedrivs i ständig förändring. Studier visar att ungas psykiska ohälsa har ökat. Kraven på skolhälsovården ökar och områdena som skolkuratorn ska arbeta med blir allt fler. En av de viktigaste arbetsuppgifterna som skolkurator är att arbete hälsofrämjande och förebyggande. Denna utbildning är en fördjupning i de KBT-verktyg som i forskning visat sig mest kraftfulla för att stötta elever och förebygga psykisk ohälsa.

Utbildningen ger en gedigen grund i inlärningsteori och beteendeanalys som ligger till grund för att kunna förstå och påverka mänskliga beteenden. Fokus är genomgående på hur man inom ramen för uppdraget som skolkurator kan använda sig av tekniker och modeller framtagna för att hjälpa till exempel elever med ångestproblematik, depression, social ångest/överdriven blyghet, stress och prestationskrav som blir besvärande etc.

Efter avslutad utbildning får du ett signerat kursintyg som du kan använda för ex ditt CV.

 

Hör Anna Mautner och Petter Marklund berätta om utbildningen:

Tidigare kursdeltagare om kursen:

”Föreläsningarna går att översätta i praktiken, stort tack!”

”Förutom bra innehåll så är det värdefullt att ha kurskamrater i samma yrkesroll”

”Föreläsarna har varit pålästa och engagerade”

”Tack för en riktigt bra utbildning”

 

Kursplan:

KBT-för-skolkuratorer-2021

 

 

 

 

Handledning i ämnet?

Mejla oss på akademi@magelungen.com om du vill ha handledning via videosamtal så löser vi det!

Kursledare:

Peter Friberg är legitimerad psykolog och utbildningsansvarig på Magelungen. Peter har sin bakgrund i öppenvården där han arbetat med hemmasittare och ungdomar med antisocial problematik. Peter har också tidigare arbetat som organisationskonsult och med förändring av verksamheter.

peter.friberg@magelungen.com

 

 

 

Kristina Loftsson är leg psykolog med inriktning mot arbetslivets psykologi. Hon har bland annat utvecklat behandlingsprogram för stress och utmattning och utbildat chefer och medarbetare i ökad hållbarhet i arbetslivet. Hon är en uppskattad föreläsare och har en bakgrund som journalist och arbetat som reporter och redaktör på Sveriges Televison, framförallt med barn-  och ungdomsprogram.

 

Ladda ned ett infoblad om utbildningen och tipsa någon i din närhet!

Information

Datum
12 januari - 09 november

Tid
9.00-16.00

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Magelungens lokaler, Bondegatan 35 och webben

Mat och dryck
Frukost & pausfika ingår. Lunch intas på stan. Matlåda går också att värma på plats. Denna utbildning kommer även att websändas.

Vad ingår
Möjlighet att delta digitalt med full interaktivitet. Pris ex moms 26500

Upplägg
Vårtermin 2021: 12 och 26 jan, 2 och 16 febr, 16 och 30 mar, 13 och 27 april, 11 och 25 maj. Hösttermin 2021: 31 aug, 14 och 28 sept, 12 och 26 okt, 9 nov. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Pris
29500 kr exkl. moms

Anmäl dig