Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Grundkurs Kriminalitet som livsstil HT-23

Få förståelse för kriminalitetens dynamik

5 dagars grundkurs

Behörighet till kriminalitetsprogram

kalender

Ingår i socialstyrelsens metodguide

skolnärvaro_OMSLAG23

 

Tillsammans med stiftelsen ”Kriminalitet som livsstil” erbjuder Akademi Magelungen en 5-dagars grundkurs i kriminalitet som livsstil.

 

Grundkurs
I denna grundkurs behandlar vi tankemönster och drivkrafter i en kriminell livsstil och kriminell karriär. I upplägget varvar vi grupparbeten, rollspel och teoretiska pass. Vad driver en kriminell person att fortsätta med sin brottslighet? Kan man fastna i kriminalitet trots att man vill bryta sitt livsmönster? Hur ser kriminella tankemönster ut? Hur bryter man en kriminell livsstil?

Efter genomförd grundkurs kan du gå vidare till metodkursen på tre dagar som ger full behörighet till alla Kriminalitetsprogrammen:

  • Att gå vidare: Kortprogram för ungdomar i ungdomstjänst
  • Ett nytt vägval: Program för anhöriga och ungdomar om kriminalitet
  • Omtankar: Program för unga vuxna i häkte
  • Nya utmaningar: Program för avancerade unga vuxna och vuxna
  • Avbrottet: Program för kvinnor om kriminalitet

Varför ska du gå utbildningen?
Kursen ger under fem dagar en grundlig inblick i kriminalitet och dess drivkrafter. Du kan gå utbildningen med ambition att arbete med programmen, eller för att öka dina kunskaper kring kriminalitet som livsstil, utan ambition om att arbete med programmen. Jobbar du inom socialtjänst, skola eller annan omsorgsverksamhet har du nytta av att bredda din kunskap inom det vi kallar för kriminogena faktorer. Det handlar om det riskfaktorer, som när de påverkas, kan minska kriminaliteten. Dessa kriminogena faktorer kan vara drogmissbruk, kriminella vänner, antisociala personlighetsdrag och kriminella tankemönster. I grundkursen får du även lära dig använda vårt riskbedömningsverktyg PIKT (psykologisk inventering av kriminella tankemönster).

Programbehörighet
Grundkursen ger behörighet för att bedriva programmet ”Att Gå Vidare” som är till för ungdomar dömda till ungdomstjänst. (Program i ungdomstjänst är förbehållet kommunal verksamhet utifrån att påföljden av domen verkställs av socialtjänsten.)
Grundkursen utgör också grunden för att bedriva alla andra program – men man måste då också gå metodkursen därefter.

För den som vill ha programbehörighet ingår ett mindre teoretiskt prov.
Om man vill arbeta med programmen krävs att man har en behandlingsutbildning i botten samt att verksamheten man arbetar i har en programlicens. Läs mer här om vad det innebär licensiering och krav

För att hålla behörigheten aktuell måste man hålla minst 3 program under 2 år. Går inte detta kan man gå uppdatering. Det innebär att man går en ny grundkurs till kraftigt reducerat pris. Om du ska uppdatera dig för att behålla behörigheten är det alltså denna grundkurs du ska anmäla dig till (till reducerat pris med 50%).

Kursledare

Robert Andersson – Utbildad inom familjeterapi, beteendevetenskap, beroendelära mm. Robert är författare, föreläsare och utbildare inom Kriminalitet.

Information

Datum
27 november - 13 december

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Lumaparksvägen 7

Mat och dryck
Lunch, Frukost och fika ingår.

Vad ingår
Kursmaterial, lunch, frukost och fika. Efter genomförd grundkurs kan du gå vidare till metodkursen på tre dagar som ger full behörighet till alla Kriminalitetsprogrammen.

Upplägg
Datum: 27-28/11, dag 1 och 2. 11-13/12, dag 3, 4 och 5. Alla dagar 9-16. Utbildningen kommer endast att var på plats, ej digitalt. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Pris
13500 kr exkl. moms

Anmäl dig