Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Främja närvaro – en utbildning för dig som jobbar inom skola och elevhälsa

I den här utbildningen går vi igenom orsaker till problematisk skolfrånvaro och fokuserar på det vi kan göra för att hjälpa eleverna tillbaka till en fungerande skolgång. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar inom skola och elevhälsa som vill öka din kompetens att förstå, hantera och förebygga problematisk skolfrånvaro.

Under utbildningen presenteras det aktuella forskningsläget kring identifierade riskfaktorer som driver på skolfrånvaro. Kunskapen om dessa kan vi sedan ta med oss in i arbetet med att designa förebyggande och närvarofrämjande elevhälsoinsatser.

Du får ta del av konkreta verktyg och metoder för att förstå och hjälpa elever på individnivå. Dessutom går vi igenom hur vi kan strukturera elevhälsoarbetet på ett sätt som gör att vi systematiskt kan planera, genomföra och utvärdera effektiva elevhälsoinsatser på organisationsnivå.  

Utbildningen utgår från evidensbaserade metoder, tydliga fallexempel och konkret arbetsmaterial som du kommer att ha stor nytta av på din skola.  

Efter genomförd utbildning kommer du att ha lärt dig:
  • Vad problematisk skolfrånvaro är och vad som orsakar den
  • Vad forskningen säger om effektiva insatser för att främja närvaro
  • Om metoder och verktyg att använda för att hjälpa elever på individnivå
  • Hur elevhälsoarbetet kan organiseras för att få till förebyggande och närvarofrämjande insatser

Kursledare: Sebastian Röhlcke och Ia Sundberg Lax

 

Information

Datum
23 oktober

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Bondegatan 35

Mat och dryck
Frukost och fika hela dagen ingår . Lunch intas på stan eller så har du med dig matlåda, som går att värma på plats.

Vad ingår
En heldag, kl 9-16. Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Bondegatan 35 i Stockholm eller digitalt. Utbildningen kostar 3900 kr ex moms

Upplägg
En heldag, kl 9-16. Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Bondegatan 35 i Stockholm eller digitalt. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning. https://magelungen.com/hotelltips/

Pris
3900 kr exkl. moms

Pris på distans
3900 kr exkl. moms

Anmäl dig