Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Att främja närvaro i skolan

Vi tar avstamp från de nyckelkomponenter som forskning identifierat när det kommer till att främja skolnärvaro. Därefter kommer vi att bryta steg-för-steg, på ett konkret och tydligt sätt bryta ner ”hur:et” i att omsätta denna kunskap i praktiken.

Workshopens övergripande mål är att lära ut en handfast metod för att arbeta närvarofrämjande. Stort fokus kommer därför att läggas på att prova på det praktiska genomförandet av denna metod. I det arbetet kommer vi att att utgå från tydliga fallexempel och konkret arbetsmaterial som du sedan får med dig till din skola. 
När dagen är slut kommer du att ha lärt dig:

– hur problematisk skolfrånvaro är och vad som orsakar den 
– vad forskningen säger om effektiva insatser för att främja närvaro
– hur vi kan organisera elevhälsoarbetet på ett sätt som möjliggör för ert team att arbeta både hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande med skolfrånvaro – samtidigt!
– att omsätta närvarofrämjande arbete i praktiken

Varmt välkommen att anmäla dig till den här heldagen om ökad skolnärvaro!

Information

Datum
16 oktober

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Bondegatan 35, Distans

Mat och dryck
Frukost och fika hela dagen ingår . Lunch intas på stan eller så har du med dig matlåda, som går att värma på plats.

Vad ingår
En heldag, kl 9-16. Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Bondegatan 35 i Stockholm eller digitalt. Utbildningen kostar 3900 kr ex moms

Upplägg
En workshop heldag, kl 9-16. Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Bondegatan 35 i Stockholm eller digitalt. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning. https://magelungen.com/hotelltips/

Pris
3900 kr exkl. moms

Pris på distans
3900 kr exkl. moms

Anmäl dig