Skärmtid -farligt eller utvecklande?

Många barn sitter mycket framför skärmar vilket oroar föräldrar och vuxna. Det är svårt att veta hur man ska förhålla sig till barns skärmanvändande i allmänhet och datorspel i synnerhet. På detta kostnadsfria seminarium ger vi en kort introduktion till ämnet och pratar om hur du som vuxen kan tänka kring skärmtid och spelande.
Barn spenderar allt mer tid framför skärmar. Många oroar sig för hur det påverkar barn och det är inte ovanligt med larmrapporter som tar upp farorna med stillasittande och att spendera för mycket tid framför en skärm.
Det kan vara svårt att veta när ett intresse för t ex datorspel övergår i problematiskt spelande. Hur ska man tänka kring ålder och skärmtid? Finns det ens något som heter datorspelsberoende? Spelar det någon roll vad man gör framför skärmen? Frågorna är många och på detta seminarium ger vi nyanserade svar som är grundade i aktuell forskning och erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med problematiskt spelande.
Det kostnadsfria seminariet behandlar ämnen som:
Hur fungerar datorspel, varför kan de upplevas som beroendeframkallande och hur fungerar datorspelskulturen?
Hur påverkas vi av att spela mycket eller sitta mycket framför skärmar?
Vad säger den senaste forskningen kring kopplingen mellan skärmtid och psykisk ohälsa hos barn och unga.
När ska du bli orolig för någons spelande?

Föreläsare:

Peter Friberg är legitimerad psykolog och utbildningsansvarig på Akademi Magelungen. Han har sin bakgrund i öppenvården där han arbetat med hemmasittare och ungdomar med antisocial problematik

peter.friberg@magelungen.com

Information

Datum
19 april

Tid
15.00-16.00

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Websänt seminarium

Upplägg
websänt seminarium

Anmäl dig