Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Prestationsångest bland unga

OMSLAG_kostnadsfri1

Nu är höstterminen i full gång och många unga brottas med att hinna plugga till prov och göra färdigt inlämningsuppgifter. De flesta ungdomar kan nog känna igen sig i att ibland vara stressade över skolarbete, men när blir den där stressen egentligen för mycket?

Studier visar att svenska ungdomars stress över skolarbete ökat, och just skolrelaterad stress tycks även vara en viktig orsak till att den psykiska ohälsan ökat bland unga.
Prestationsångest är ingen egen diagnos, men är ett begrepp som beskriver en rädsla för att misslyckas eller inte leva upp till egna eller andras förväntningar. Man tycker ofta att det är obehagligt att bli bedömd eller granskad, och det är vanligt att känna att man inte duger. Detta kan leda till dåligt psykiskt mående, och för vissa, paradoxalt nog, även till att man presterar sämre eller inte alls.

I det här seminariet kommer leg. psykolog Therese Palmstierna bl.a. ta upp:
• Vad är prestationsångest och vad innebär det egentligen för den som lider utav det?
• Konkreta strategier för att bemöta och hjälpa elever/ungdomar med prestationsångest

Kursledare

Therese Palmstierna – leg. psykolog med mångårig erfarenhet av kliniskt arbete med psykisk ohälsa, med utgångspunkt i KBT och evidensbaserad praktik. Hon har tidigare arbetat inom bl.a. Första Linjens psykiatri för barn, specialistpsykiatri för vuxna och som behandlingsansvarig på behandlingshem för ungdomar med psykosocial problematik.

Information

Datum
18 oktober

Tid
15-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Distans

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. När du anmäler dig får du en bokningsbekräftelse, (ibland kan mailet fastna i skräpkorgen). Du kommer få ytterligare ett mail med n länk till zoom någon dag innan. Se till att din mail adress är rättstavad annars kommer mailen att studsa.

Anmäl dig