Mentaliseringsbaserat behandlingsarbete

Att kunna mentalisera – förstå oss själva och andra som drivna av tankar, känslor, drömmar, hopp och längtan, har visat sig centralt för vårt välbefinnande. Mentaliseringsbaserat behandlingsarbete är en metod på stark frammarsch inom flera områden och detta seminarie är ett smakprov på våra längre kurser i Mentalisering.

Människors förmåga till mentalisering är grundläggande för vår psykiska hälsa. Mentaliseringsbaserad terapi (MBT) utvecklades från början i arbetet med personer med borderline, men har under de senaste åren framgångsrikt kommit att användas som terapeutisk hållning och strategi liksom inom många andra områden.

Men hur utvecklas mentaliseringsförmågan? Hur blir det när den brister? Hur kan vi hjälpa våra klienter att utveckla och stärka förmågan att mentalisera? På vilket sätt kan det hjälpa klineterna? Dessa frågeställningar kommer att vara utgångspunkten detta seminarium som presenterar grundläggande teoretiska begrepp inom mentaliseringsbaserat arbete samt hur man kan arbeta mentaliseringsbaserat i praktiken.

Vill du utbilda dig inom mentaliringsbaserat behandlingsarbete? Klicka här:

Mentaliseringsbaserat Behandlingsarbete VT-21

 

Föreläsare:

Lisbet Knudsen, socionom samt vidareutbildad familjeterapeut. Biträdande föreståndare på Magelungens behandlingshem, Södermalm, Stockholm.

 

 

 

Information

Datum
24 mars

Tid
15.00-16.00

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Detta seminarie kommer att websändas

Mat och dryck
Detta seminarie kommer att websändas

Anmäl dig