Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Kostnadsfritt seminarium samtalskort för personer med autismspektrumtillstånd (AST)

En av grundsvårigheterna vid AST har att göra med ömsesidig social kommunikation, såväl att själv kommunicera som att förstå andras kommunikation.

Tvetydig, diffust formulerad kommunikation är särskilt svår.
Öppna frågor som ”Hur var det i skolan idag?” kan vara besvärliga att besvara.
”Vad menas med en sådan fråga? Vad ska jag berätta om?”
kanske är funderingar som väcks hos personer med AST efter en öppen fråga.

Magelungen har tagit fram skräddarsydda samtalskort för personer med AST. Dessa kan användas som ett hjälpmedel för att tydliggöra samtal, behov och avsikter.

Detta kostnadsfria seminarium ger en översikt kring korten och hur de kan användas.

Klicka här för korten

Kursledare

Malin Khoso –är leg psykolog, leg psykoterapeut och handledarutbildad. Hon har lång erfarenhet av arbete med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykosociala belastningar. Malin arbetar på Magelungen med handledning och utbildning av personal inom skola och socialt arbete.

Information

Datum
03 oktober

Tid
9-10

Ort
Distans

Plats(lokal)
Distans

Vad ingår
Detta är ett kostnadsfritt seminarium, som sänds endast på distans. Vi spelar ine in. mail med länken till zoom kommer dagen innan. Föreläsare: Malin Khoso är leg psykolog, leg psykoterapeut och handledarutbildad. Hon har lång erfarenhet av arbete med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykosociala belastningar. Malin arbetar på Magelungen med handledning och utbildning av personal inom skola och socialt arbete.

Upplägg
Magelungen har tagit fram skräddarsydda samtalskort för personer med AST. Dessa kan användas som ett hjälpmedel för att tydliggöra samtal, behov och avsikter. Detta kostnadsfria seminarium ger en översikt kring korten och hur de kan användas. Korten hittar du här om du vill beställa: https://butik.magelungen.com/ Samtalskort AST - Samtalskort för personer med Autismspektrumtillstånd (AST)

Anmäl dig