Bekräftande samspel-Ett mentaliserings- och anknytningsbaserat familjeprogram med Dan Forsström

Föräldraprogrammet bygger på Dan Forsströms bok Bekräftande Samspel, vilken ges ut i augusti 2019 via Humanistiska Förlaget.

Bekräftande samspel är ett mentaliserings- och anknytningsbaserat familjeprogram i syfte att öka den trygga relationer i familjen.
Tankarna och idéerna i programmet syftar till att öka det lyhörda föräldraskapet vid konflikter och känslomässiga avstånd mellan föräldrar och barn – till förmån för att nå varandra bättre i familjen och att reparera anknytningsbrott mellan föräldrar och barn.

Dan håller även en 2 dagarsutbildning i Bekräftande samspel. Läs mer om den här:

Utbildning i Bekräftande samspel-Ett mentaliserings- och anknytningsbaserat familjeprogram

 

Röster om Bekräftande samspel:

”Familjeterapeuten Dan Forsström har med denna bok fokus på det som jag saknat så mycket i föräldragruppsprogram: känslan – affekten – som ju är den bärande viktiga hörnstenen i samspelet mellan förälder och barn. Intresset ligger i Bekräftande samspel på att förstå barnet, det vill säga – barnet som vägledande kompass för familjelivet – och inte på att som förälder tänka ut eller följa riktlinjer hur man skall vara en bra förälder. Detta perspektivskifte är fantastiskt!

Monica Hedenbro,

Med. dr Leg. Psykoterapeut

 

”Jag måste säga att min upplevelse är att familjelivet och samspelet med vår 8-åring har vänt på en femöring. Det är ju trots allt bara drygt fyra veckor sedan som vi sågs för första gången och de högljudda konflikterna duggade tätt och det emellanåt kändes hopplöst.”

Mamma till 8-årig dotter

 

”Ärligt talat, jag har en glad tjej hemma nu. Vi är en mer öppen familj nu. Stressen har sjunkit rejält. Det är ju det som är det viktiga… att fortsätta lyssna in hennes och även småsyskonens känslor bättre.”  

                                                                                                                   Pappa till 9-årig dotter

 

”Jag upplever att vi kommit varandra närmre i hela familjen. Jag förstår mina barn bättre, läser av situationer och sinnesstämningar lättare. Från att ha sett mina barns beteende som källa till konflikter som jag behövde hjälp att hantera, ser jag nu bara mina barn. Problemet var hela tiden jag.”

Pappa till söner 5 och 3 år

 

”På något sätt känns det som att allt går att lösa, och kommer att lösa sig efter hand för Maja. Allt går att lösa bara vi kommunicerar och har kontakt. För mig är det så viktigt att min dotter inte ska behöva vara ensam med sin livssituation. Hon brukar faktiskt skoja om vår familj och kan säga – Mamma, vi är en galen familj, men ett lag nu, ”fan-i-mej ett dreamteam” rätt så ofta! Och så får jag en kram… då är allt mödan värd.” 

Mamma till 14-årig dotter

Kursledare:
Dan Forsström är familjebehandlare i Stockholms stad. Han är utbildad socionom och vidareutbildad i systemisk och anknytningsbaserad familjeterapi

Information

Datum
09 mars

Tid
15.00-16.00

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Detta seminarium kommer att websändas

Mat och dryck
Detta seminarium kommer att websändas

Anmäl dig