Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Att vända problematisk skolfrånvaro till skolnärvaro – vad kan vi göra?

Att vända problematisk skolfrånvaro till skolnärvaro – vad kan vi göra?
Nu är vårterminen snart slut och många ser fram mot ett sommarlov fyllt av återhämtning. Men för några elever och deras familjer kommer tankarna på skolstarten i augusti att bidra till stress, oro och ångest.

Hur kan vi hjälpa elever tillbaka till en fungerande skolgång? Vad behöver vi som finns runt eleverna göra för att skapa rätt förutsättningar?

Akademi Magelungen har lång erfarenhet av att arbeta med konkreta och effektiva verktyg för ökad skolnärvaro och förbättrat samarbete. I det här seminariet kommer vi att dela med oss av vår kunskap utifrån flera aspekter:
• Vad vi kan göra för att hjälpa eleven
• Vad vi kan göra i skolan
• Vad vi kan göra för att stötta vårdnadshavarna
Hoppas att vi ses!

Kursledare: Ia Sundberg Lax och Sebastian Röhlcke 

Information

Datum
14 juni

Tid
13-14

Ort
Distans

Plats(lokal)
Distans

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning. Vi spelar inte in. När du anmäler dig får du en bokningsbekräftelse. (ibland kan de fastna i skräpkorgen) Om du kopierar din mail och den är felstavad, blir det fel 2ggr och du får ingen länk om din mail studsar. Du kommer att få mail med länk till zoom någon dag innan de kostnadsfria.

Anmäl dig