Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Malmö; skolfrånvarokonferens

Det finns fortfarande ett stort behov av kompetensutveckling inom området och som en ledande aktör i arbetet med skolfrånvaro ur alla aspekter anordnar Akademi Magelungen årliga nationella konferenser om skolnärvaro.  Under hösten 2023 anordnar vi konferensen i Göteborg.

Vi ger dig konkreta verktyg som gör skillnad för barn, ungdomar och deras familjer. På denna konferens tar vi upp flera aspekter av skolfrånvaro och hur du som professionell kan arbeta för att minska skolfrånvaro.

Områden som tas upp på konferensen:

  • Forskning kring skolfrånvaro:  hur det ser ut med skolfrånvaro både nationellt och internationellt.
  • Att möta föräldrar till barn med stor skolfrånvaro:  Hur du, som arbetar med frågan, kan förbättra bemötandet av och samarbetet med föräldrar.
  • Hur kan vi använda online arbete i skolnärvaroarbete: om hur man kan arbeta online för att hjälpa skolfrånvarande elever att komma tillbaka till skolan.
  • Kartläggning som grund för intervention och samarbete:  om hur man kan arbete med kartläggning? Hur använder du dig av den och hur kan kartläggningen göra så att samarbetet mellan skola och föräldrar fungerar bättre?
  • Främja skolnärvaro för elever med autism: om hur vi kan hjälpa barn med autism.

Information

Datum
21 november - 22 november

Tid
9-16

Ort
Malmö

Plats(lokal)
Malmö

Mat och dryck
Frukost, lunch och lyxig fika ingår för de på plats.

Vad ingår
Denna konferens är endast på plats i Malmö.

Upplägg
Dagkonferens. 2 dagar Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Pris
6900 kr exkl. moms

Anmäl dig