Speciallärare Gymnasium Södermalm

Magelungens Gymnasium Södermalm söker leg. speciallärare i Eng och Sv till Individuellt alternativ,
– FÖRSTEGET

Vill du göra det lilla extra för att göra skillnad för elever? Känner du att det skulle vara en utvecklande möjlighet att få arbeta på en unik gymnasieskola för elever i behov av omfattande särskilt stöd? Då är vi skolan för dig.

Magelungens skolverksamhet är ett personalägt, idéburet alternativ med fokus på elever som inte funnit sin plats inom den ordinarie skolan. Vi har ambitionen att möta våra elever med hög personaltäthet och kompetens inom specialpedagogik. Undervisningen sker i små grupper i en sammanhållen miljö i ljusa lokaler, lugnt belägna på Södermalm. Vi vill skapa en god lärmiljö som är liten nog att erbjuda en personlig atmosfär med studiero och personligt bemötande, men ändå stor nog att vara en arena för möten och relationsbyggande.

Magelungens Gymnasium Södermalm består av Samhällsvetenskapsprogrammet och Individuellt alternativ. Skolan vänder sig till elever med omfattande behov av särskilt stöd. De elever vi möter har ofta sociala, psykosociala eller neuropsykiatriska utmaningar och många gånger har de en lång tid av skolfrånvaro bakom sig. För att hjälpa dessa ungdomar till en fungerande skolgång arbetar vi med småskalighet, hög personaltäthet samt förstärkt elevsocialt stöd utifrån varje elevs förutsättningar och behov.

Välkommen att söka tjänst hos oss! Vi söker nu en erfaren, legitimerad speciallärare eller motsvarande med bred kompetens. Du kommer undervisa i grundskolekurser på vårt Individuella program FÖRSTEGET, främst i Engelska och Svenska. Tjänsten innefattar även utökat mentorskap och du kommer vara mentor för några av de elever du undervisar. Du kommer vara del i ett litet arbetslag med engagerade kollegor och vi värdesätter särskilt att du är flexibel, kreativ och ibland även kan möta upp eleven i hemmet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100%, med sex månaders provanställning

Följande personliga egenskaper och erfarenheter ser vi gärna att du har:

  • Utvecklingsbenägen – vi är en både lärande och växande organisation.
  • Ett varmt intresse för ungdomar ”utanför mainstream”.
  • Utpräglad teammänniska – för att lyckas måste vi göra det tillsammans. Du kommer att samarbeta nära med elevhälsopersonal, lärare och ledning.
  • Lika delar allvar, engagemang och humor.
  • Relationell kompetens med förmåga att lyfta eleverna både kunskapsmässigt och mot bättre självkänsla.
  • Intresserad av att vara med och utveckla tematiskt arbete.
  • Erfarenhet av att använda digitala verktyg i undervisningen (Google Classroom, Google Meet, SchoolSoft).

Vi vill att du skickar med CV, personligt brev och referenser i din ansökan. Vi tar endast emot handlingar via e-post. Urval sker löpande, men senaste ansökningsdag är 2020-05-04 Ansökan skickas till: pia.lindberg@magelungen.com

Vid eventuella frågor kontakta;

Kontaktpersoner

Aysegül Enström

Bitr. rektor

070 420 92 80
aysegul.enstrom@magelungen.com